Kaotikus közlekedés az M3-ason, közel 4 óráig tart leérni Nyíregyházára

Megosztás

Ezzel a sztrádán való közlekedés alulmúlja még a rettentően leharcolt állapotban levő MÁV-ot is. Idegőrlő araszolás, forgalomelterelés, sávlezárások. Jelenleg Nyíregyháza nagyon messze került a fővárostól, az autópályamatrica pedig egyre csak drágul.

Kilenc szakaszon zajlik útjavítás az M3-as autópályán, van, ahol csak terelés van, de munkagép nincs, egy kapavágás sem történt. Íme a részletek.

Dühösek és követelik vissza a pályadíj árát az autósok az M3-as autópályán fél éve tapasztalt káosz és a lassú útjavítás miatt. Az AcNews információja szerint egy hete az M0-ás és M3-as csomópontján a Nyíregyháza és Budapestre vezető szakaszon 10 kilométer hosszú, idegőrlő forgalomterelés lassítja a forgalmat. Ami azóta tök üres, egyetlen munkagép sincs sehol, egy kapavágás nem történt. Jelenleg 9 szakaszon van forgalomlassítás, terelés az M3-as autópályán, emiatt a Budapest Nyíregyháza távolság 3 óra 45 percig tart.

Kilenc helyen zajlik felújítás az M3-ason

Egy autós annyira kiborult, hogy a Redditen panaszkodott az M3-ason tapasztalt káosz miatt. „Idestova talán már több mint egy éve, hogy az M3-nak elnevezett autópálya teljesen elvesztette az autópálya jellegét. Inkább egy sávszűkítés/terelés/húzás, ami néha autópálya lesz. Nem pontosan értem, hogy mire fel ez a nagy útjavítás az egész szakaszon. De az, hogy Nyíregyházáig 9, azaz kilenc helyen van jelenleg sávterelés és szűkítés szerintem nem felel meg semmilyen szakmai elvnek és iránymutatásnak…” – idézte szavait a promotions.hu. „Azt pedig már meg sem említem, hogy péntek délután 4 órától mindenki leteszi a lapátot/markolót/úthengert. És hétfő reggelig semmi sem történik” – tette hozzá.

Ennél még a MÁV is jobban teljesít

„Budapest és Nyíregyháza között 220 kilométernyi autópálya van nagyjából, ha ezen a 9 terelést számolok, akkor nagyjából minden 25. kilométerre jut egy. A legutóbbi rekordom talán 2-3 hete volt, amikor 3 óra és 45 perc alatt sikerült elvergődni a vadkeletre. Ezzel felülmúlva a végletekig lepukkant MÁV köridejét, ami ezen a viszonylaton 3 óra és 10 perc.” A posztoló autós szerint botrányosan drága az útdíj, ráadásul azt jövőre brutálisan emeli az üzemeltető. A portál korábban megírta, hogy többen is elégedetlenkedtek a felújítás tempójával, emiatt az útdíj árát követelik vissza  az autópályát üzemeltető cégtől.

Kapcsolódó cikkek